Skoči na glavno vsebino

Še malo in … počitnice!

Da se dnevi do počitnic ne bodo preveč vlekli, je naš ravnatelj že jeseni načrtoval FIL GUT teden, ki nas bo pospešeno izstrelil v zadnji teden. Tega bo večina od nas preživela na Pohorju.

No, pa pojdimo lepo po vrsti.

Jeseni, ko smo se ponovno srečali v šoli, se je v našem besednjaku pogosto pojavljala beseda MEHURČEK. Mehurčki so čisto simpatični, predvsem, če mislimo na milne mehurčke ali pa na Župančičevo pesniško zbirko Mehurčki. Mehurčki, ki pa smo jih omenjali jeseni in potem skoraj celo šolsko leto, pa so bili prav nadležni. Končno so se razblinili in zopet lahko delamo »po starem«. Skupaj sedimo v jedilnici pri malici in kosilu, se neobremenjeno družimo, sodelujemo in seveda tudi izpeljemo FIL GUT teden točno tako, kot smo si želeli.

Učencem smo od ponedeljka do srede pripravili zanimive delavnice. Vsak dan imamo tri in učenci se vanje vključujejo po svojih interesih. V delavnicah se zabavajo in usvajajo različne spretnosti, na da bi se tega sploh zavedali. Uživajo in spoznavajo delo gasilcev, se gibajo v naravi, pripravljajo zdrave napitke, pridobivajo ročne spretnosti, se soočajo s svojimi strahovi … Skratka, lepo nam je. Lepo je predvsem to, da smo vsi skupaj. Skupine sestavljajo učenci različnih starosti in oddelkov. Smo že kar malo pozabili, kako je to. V četrtek in petek pa bomo vsi skupaj v eni veliki skupini. V četrtek gremo v kino, kjer se bomo družili s Škratki, v petek pa bomo občudovali zvezdnato nebo.

Čakajte malo, le kako bomo sredi dopoldneva gledali zvezde? Se mogoče niste malo zmotili?

Zapisala: Joža Jeran

Dostopnost