Skoči na glavno vsebino

V torek, 7. 12. 2021 smo imeli na šoli tehniški dan. Bil je to prav poseben dan, saj je v vili na griču, ob 8. uri nastopila ura čarovnij. Po šoli so se pričeli poditi palčki in palčice, ki so vedeli, da morajo ta dan opraviti veliko dela, da bo decembrsko bivanje na šoli bolj čarobno.

Najbolj spretni palčki in palčice so se zaprli v svojo delavnico, kjer so izdelovali čudovite novoletne voščilnice. Tisti z bolj drobnimi in hitrimi prstki so oblikovali okraske. Bolj izkušeni so postavili novoletno jelko, da bo dedek Mraz lahko odložil svoja darila. Palčki so seveda morali okrasiti tudi okna, napeljati praznične lučke, pa tudi popraviti in napisati je bilo potrebno kaj.

V kuhinji sta palčici poskrbeli za lačna usta in po kosilu se je čarobna ura iztekla. Palčki so odšli in na šoli smo ponovno v običajnem ritmu. A, z eno veliko spremembo – med nami vlada praznično pričakovanje.

Pa še nekaj. V jedilnici je seznam pridnih in malo manj pridnih, ki sta ga napisala Božiček in gospa Božičkova. Najdete tam svoje ime?

Dostopnost