Skoči na glavno vsebino

V petek, 19. 11. 2021 smo imeli delavnice ob vseslovenskem projektu

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK.

Naš dan je potekal v znamenju medu in vsega kar spada zraven. Pa poglejmo kako je bilo.

Za uvod smo si pogledali znano risanko čebelica Maja, »ta veliki« pa dokumentarno oddajo o čebelah in čebelarjih. Kmalu so se oglasili naši trebuščki  in  odpravili smo se na zajtrk. Kuharica Darja nam je pripravila same dobrote. V košari smo našli:

Privoščili smo si pravi slovenski tradicionalni zajtrk. Uživali smo kljub temu, da je bilo vse lepljivo od slastnega medu. Ko so trebuščki utihnili so sledile delavnice.

»Ta veliki« so bili pravi mojstri. Izdelali so čebelnjak in veliko drevo. Nanj smo obesili jabolka in hruške, ki so jih polepila dekleta iz posebnega programa. Sadje je videti slastno in sočno. Kdo pa nam nabira med? Čebelice, čebelice,….ja, te pa so izdelali učenci pri učiteljici Ines. Komaj smo jih polovili in spravili v čebelnjak in na drevo k sadju. Da pa so našle svoj čebelnjak, so učenci 4. in 6. razreda izdelali barvaste panjske končnice. Čebelarji bi bili ponosni na njihove končnice. Da čebelicam ni bilo dolgčas, smo jim pripeljali še prijatelje. In sicer družino ježkov, ki so prilezli iz posebnega programa 1. Veseli, poskočni in malo bodičasti ježki.

Kot bi mignil je dan v šoli minil. Še kosilo in počasi smo odšli domov. Pred nami je sončen vikend in preživeli ga bomo v naravi.

Zapisale čebelice iz OŠ Ane Gale Sevnice

Dostopnost