Skoči na glavno vsebino

V Sloveniji 23. 9. praznujemo dan slovenskega športa. Učenci, ki obiskujemo NIS oddelke, smo ta dan počastili s športnim dnevom, ki smo ga izvedli že en dan prej.

Ob osmi uri smo se zbrali v šoli, vzeli malico in se pod vodstvom učitelja Gorana odpravili na igrišče v Drožanjski ulici. Do tja smo se ravno prav ogreli, da smo lahko, tisti manj utrujeni, učitelju pomagali postaviti vadbene postaje. Potem smo pomalicali in bili pripravljeni na športne aktivnosti.

Učitelj Goran nam je na vsaki postaji predstavil gibalno dejavnost, ki je predstavljala posamezni olimpijski šport. Ob tem smo se spomnili naših uspešnih športnikov, ki tudi na olimpijskih igrah osvajajo medalje.

V skupinah smo nato vadili na šestih postajah: smučarski skoki – skoči z nami, košarka, odbojka, rokomet, badminton in atletika. Na postajah smo spretno premagovali ovire, osvajali točke, se potili in zabavali.

Dan je bil čudovit in dopoldne je kar prehitro minilo. Zadovoljni smo se odpravili nazaj v šolo, kjer nas je že čakalo zasluženo kosilo.

Dostopnost