Skoči na glavno vsebino

V sredo, 4. 3. 2020, smo učenci PP1, PP2 ter učenci 1., 2. in 3. razreda NIS imeli dan lutk. Na šolo smo povabili Vrtec Ciciban Sevnica. Skupaj z vzgojiteljico Nino, s pomočnico vzgojiteljice ter spremljevalko so peš prišli v našo šolo na hribčku otroci skupine Zajčki.
Zelo smo se jih razveselili in jih toplo pozdravili. Predstavili smo se jim z lutkovno predstavo Elmer, v kateri pisan slonček izstopa med samimi sivimi. Nesrečen je, ker je drugačen. Ob koncu zgodbe postanejo vsi slončki pisani in se veselijo. Slonček Elmer zaključi zgodbo tako, da pove, kako lepo je poznati drugačne, razlike pa spoštovati.
Vrtčevski otroci so nas nagradili z dolgim aplavzom. Vzgojiteljica Nina pa nam je predstavila prav posebno igro Kamišibaj. Preko slik in živali smo sledili škratkovi zgodbi. Zgodba nas je zares pritegnila. Po koncu živalskih zgodbic smo uživali v sproščenem druženju. Poklepetali smo in že snovali načrt, da se zopet kmalu srečamo.
Hvala skupini Zajčkov, bili ste odlično občinstvo! Hvala tudi vzgojiteljicam za prijetno druženje in zanimivo preživet sredin dan.

zapisala: Petra Strmole

Dostopnost