Skoči na glavno vsebino

Od 20. do 24. januarja smo sodelovali v projektu Teden pisanja z roko. Izvedli nekaj aktivnosti, ki so prilagojene otrokom na OŠPP. Pri urah slovenščine in splošne poučenosti v oddelkih posebnega programa smo se pogovarjali o pomembnosti pisanja z roko. Odločili smo se, da izdelamo drevo, ki ga krasijo listki z našimi pisavami. Pri tem smo sodelovali vsi na naši šoli; učenci, učitelji in tehnično osebje.
Pri urah likovne umetnosti so učenci od 1. do 9. razreda NIS programa in učenci PP1 oddelka risali svoje roke ter jih okrasili z različnimi vzorci v kombinaciji s svojimi pisavami. Nastali so čudoviti izdelki. Z njimi smo okrasili kamin ob vhodu v šolo.

Učenci 3., 5. in 6. razreda NIS programa pa so si pri pouku slovenščine iz berila izbrali pesem, ki se jim je zdela najlepša. S svojo pisavo so jo prepisali na list papirja in jo opremili z risbo. Prepise pesmi smo razstavili na hodniku v 1. nadstropju.

Kljub temu, da Teden pisanja z roko ne poteka vse leto, se trudimo, da so naši zapisi v zvezkih čim lepši. Večkrat napišemo tudi kakšno voščilnico ali plakat, ki krasi naše hodnike. Zavedamo se, da je pisanje z roko kljub današnji tehnologiji zelo pomembno. Veseli smo, da smo prvič sodelovali v tem projektu in se že veselimo Tedna pisanja z roko 2021.

Dostopnost