Skoči na glavno vsebino

TEHNIŠKI DAN – VARNA POT V ŠOLO S POLICISTOM IN OBISK VODNIKA POLICIJSKIH PSOV

V sredo, 14. septembra nas je zjutraj na šoli obiskal policist iz Policijske postaje Sevnica. Pogovarjali smo se o varni poti v šolo – obnovili smo dosedanje znanje naučili pa smo se tudi kaj novega. Po pogovoru nas je pred šolo čakal vodnik policijskih psov, g. Darko, ki nam je predstavil svoje delo s psi, njihovo opremo. S seboj je pripeljal dve psički, Mimi in Kalo. Najbolj smo bili veseli nad prikazom njune ubogljivosti.

Zatem smo se odpravili na pot. Sprehodili smo se do šolske avtobusne postaje, nato smo nadaljevali do železniške postaje, zatem še do glavne avtobusne postaje. Čisto na koncu pa smo si ogledali še policijsko postajo in njihovo službeno vozilo ˝marico˝. Imeli smo možnost, da nas je policist zaprl v ˝temnico˝, kjer vozijo vse, ki ne upoštevajo njihovih pravil in navodil. Na celotni poti smo morali biti pozorni na vse, kar bi ogrožalo našo varnost med hojo. Pri prehodu za pešce smo dvignili roko, dobro pogledali levo in desno ter šele nato prečkali prehod.

Ta dan pouka nam je hitro minil in preživeli smo lep dan.

Zahvalili bi se radi Policijski postaji Sevnica in njihovemu predstavniku g. Markotu ter vodniku službenih psov g. Darkotu za obisk in prijetno preživeto dopoldne v njuni družbi.

UČENCI VIŠJIH RAZREDOV IN MENTORICA DOPISNIŠKEGA KROŽKA URŠKA VOLARIČ

Dostopnost