Skoči na glavno vsebino

V sredo, 14. 2. 2024 smo se učenci NIS oddelkov skupaj z učitelji odpravili na potep. Odločili smo se, da se bomo z vlakom odpeljali v Ljubljano.

Že nekaj minut pred osmo uro zjutraj smo se zbrali na železniški postaji. Nestrpno smo čakali in gledali, kdaj bo pripeljal naš vlak. Ugibali smo ali bo nadstropni ali bo imel kupeje, kakšne barve bo … Sredi ugibanj nas je zmotil glas iz zvočnika, da naš vlak zamuja 20 minut. Bili smo razočarani, a smo se vseeno kar hitro potolažili, saj je vlak le prispel. Zasedli smo kupeje in se udobno namestili. Vožnja do Ljubljane, je kljub občasnim zastojem, hitro minila.

Pričakala nas je sončna Ljubljana. Hitro smo strnili vrsto in se mimo zanimivih ljubljanskih zgradb in dišečih trgovin, ki so dražile naše želodčke, čez Prešernov trg in mimo Tromostovja podali do Kongresnega trga. Takoj smo našli hišo, ki smo jo iskali – Hišo iluzij. Tam sta nas že čakali dve vodički in nas popeljali skozi sobe, v katerih smo neizmerno uživali. Naš ogled je hitro minil in kar žal nam je bilo, da smo morali nazaj na vlak proti Sevnici. Na postajo smo se vračali po isti poti in se pred Prešernovim spomenikom ustavili, da smo naredili še spominsko fotografijo.

Pot domov je potekala brez večjih zamud. Bili smo utrujeni in hkrati zadovoljni, saj smo preživeli res prijeten dan.

Zapisala: Joža Jeran

Dostopnost