Skoči na glavno vsebino

Tudi letos smo se z učenci naše šole priključili projektu ob Tednu pisanja z roko, ki je po vsej Sloveniji potekal od 22. januarja do 26. januarja. Moto letošnjega tedna je bil “Zapis časa o nas”.

Učenci so najprej izdelali svoj zvezek in lepo okrasili platnice. Potem so z besedami in s slikami zapolnili liste. Najprej so se predstavili, napisali, kaj imajo radi, kdo so njihovi prijatelji, sošolci in učitelji. Zapisali so kaj radi počnejo v prostem času, s kom se radi družijo, kaj radi jedo, gledajo, poslušajo, kaj bi radi postali … Vse so zapisali s črkami in besedami, ki jih poznajo. Pri oblikovanju zapisov so se zelo potrudili, saj so se odločili, da bodo svoj zvezek shranili, da ga bodo čez nekaj let lahko pogledali in se zabavali ob zapisih iz svojih šolskih let.

Zvezke smo razstavili in zdaj jih lahko vsi pogledamo, preberemo in izvemo kaj novega o svojih sošolcih. Občudujemo ustvarjalnost učencev, njihove zapise, črke, besede, povedi, slike …

Vsak zvezek je poseben in drugačen. Zapisi z roko so res zanimivi. Vsak od nas ima drugačno pisavo. Eni radi pišemo s svinčnikom, drugi z barvicami ali flomastri, nekateri pa v roke zelo radi vzamemo nalivnike. V času, ko vse pogosteje pišemo z računalnikom in tipkamo na telefone, je prav da si vzamemo čas tudi za pisanje z roko.

Zapisala Joža Jeran.

Dostopnost