Skoči na glavno vsebino

Četrtek

Zbudili smo se v jasno jutro in z nestrpnostjo pričakovali testiranje naših plavalnih sposobnosti. Po zajtrku, igranju na igralih smo odšli v vodo in utrdili svoje znanje s plavalnimi učitelji. Sledil je skok s pomola v že razgreto morje. Po okusnem kosilu in počitku je nestrpnost naraščala, saj smo pričeli s preverjanjem. Vsi smo se potrudili in dosegli zelo dobre rezultate. Večerja, sprehod čez soline, disco in podelitev priznanj, katerih smo se zelo razveselili. Zdaj pa skok pod rjuho in pričakovanje jutrišnjega dne, ko bomo staršem lahko poročali o vseh morskih dogodivščinah.

Sreda

Tretji dan je bil že malo bolj zaspan, saj smo za skok iz postelje potrebovali rahlo pomoč. Potem pa je steklo vse kot po maslu – zajtrk, igra na igralih, plavanje in skakanje v morje in že so naši želodčki klicali na pomoč. Dobro smo jih napolnili z okusnim kosilom, kratkemu počitku pa je sledilo izpopolnjevanje plavanja in potapljanje s plavutmi ter maskami. Po večerji smo uživali v športnih igrah igrah in ritmih glasbe, ki nas je pospremila v postelje. Utrujeni smo popadali v postelje, ko so nam učitelji zaželeli lahko noč.

Torek

Po prvi prespani noči smo si z okusnim zajtrkom napolnili baterije in oddrveli proti vodi. Nadaljevali smo s šolo plavanja, kjer smo uživali tako v vodi in ob njej. Najpogumnejši smo pred kosilom skočili v morje kar s pomola. Po kosilu smo se pred močnim soncem umaknili v apartmaje, kjer smo nekateri počivali drugi pa igrali družabne igre. Čas počitka je hitro minil in že smo čofotali v vodi ter preizkusili plavutke in maske. Po večerji smo se sprehodili preko solin na drugo stran zaliva, se posladkali s sladoledom in opazovali valove ob sončnem zahodu. Pohajale so nam moči ob povratku zato sedaj že vsi sladko spimo.

Ponedeljek

Ob 8.00 smo se zbrali na avtobusni postaji v Sevnici in nestrpno čakali odhod proti obali. Po postanku in okrepčilu na Lomu smo kmalu zagledali slovensko morje. V Salineri smo se razporedili v apartmaje, pojedli okusno kosilo in se z veseljem odpravili na plavanje. Sestradani smo pospravili vse špagete za večerjo in se odpravili na večerni sprehod skozi tunel v Portorož. Sledilo je umivanje in zaslužen počitek za vse dogodivščine, ki nas čakajo v prihodnje.

Dostopnost