Skoči na glavno vsebino

V petek 15.3.2019, je potekal 29. občinski otroški parlament osnovnih šol občin Sevnica in Radeče, na temo »Šolstvo in šolski sistem«. Zasedanje parlamenta je potekalo na gradu Sevnica.

Iz naše šole so se zasedanja udeležili 3 predstavniki šolske skupnosti: Mark Mustar, Kristjan Smerdelj in Jan Ameršek, pod mentorstvom učiteljice Karmen Pfeifer Lapuh.

Po uvodnem pozdravu ga. Vesne Vidic Jeraj, ravnateljice OŠ Boštanj, je sledil kulturni program, ki so ga pripravili osnovnošolci iz OŠ Boštanj. V programu smo zelo uživali.

Sledile so 3 praktične delavnice: Prva pomoč, ročne spretnosti ter vaje koncentracije in obvadovanje stresa. Delavnice so nam bile zelo všeč in tudi zelo uporabne za vsakdanje življenje.

Po opravljenih delavnicah smo se zbrali v sejni sobi, kjer je najprej sledil pozdrav predsednika ZPM Krško g. Vinka Hostarja, župana Občine Sevnica g. Srečka Ocvirka in župana Občine Radeče g. Tomaža Režuna. Po pozdravu pa so učenci imeli čas za planetarno razpravo in predloge iz področja šolstva in šolskega sistema.

Dan na gradu se je zaključil z odlično pogostitvijo, na kateri ni manjkalo slaščic, sadja, obloženih kruhkov, zavitkov… Siti in polni novih idej, smo se zadovoljni vrnili v svojo šolo.

Karmen Pfeifer Lapuh

Dostopnost