Skoči na glavno vsebino

Učenci  OŠ Ane Gale, ki so vključeni v oddelek podaljšanega bivanja, so pod vodstvom ge. učiteljice Karmen Pfeifer Lapuh in Urše Udovč (zapo slene preko javnih del) so delovali v projektu ˝Gradimo niti prijateljstva˝. Sam projekt se je začel že v zadnjih dneh meseca novembra, ko nas je na šoli obiskala cvetličarka ga. Renata Šturbej, s katero smo izdelovali adventne venčke in ostale različne aranžmaje. Naslednji obisk je bil v slaščičarni Kruhek, kjer nam je g. Dejan predstavil celoten postopek izdelovanja piškotov in ostalih slaščic. Sami pa smo si lahko napolnili tudi škatlico s piškoti.

Prvi decembrski dan smo obiskali Dom starejših občanov Sevnica. Tu smo skupaj poklepetali, zapeli nekaj pesmic, pokazali so nam svoje sobe, kjer živijo, si ogledali novo ambulanto. Najbolj pa smo bili veseli medvedkov, ki smo jih dobili čisto vsi, ki smo prišli na obisk. Ti medvedki so postali naši novi prijatelji, poleg vseh ostalih oseb, ki smo jih pri tem projektu spoznali.

Naslednji obisk nam je pomagal izvesti ravnatelj g. Brane Teraš, ki se je dogovoril za datum in uro obiska. Odšli smo namreč na občino in se srečali z županom g. Srečkom Ocvirkom in njegovimi sodelavci. Toplo so nas sprejeli, z nami zapeli in zaplesali ter nas tudi pogostili s sladkarijami.

Kmalu z a obiskom občine, smo odšli še na obisk v Knjižnico Sevnica. Tam nas je sprejela ga. Anica Ganc, ki nam je predstavila delo v knjižnici. Ker imamo zelo radi pravljice, nam je eno tudi prebrala. S seboj smo prinesli knjige, ki smo jih po končanem obisku vrnili.

Zadnji naš obisk pa se je zaključil v Vrtcu Sevnica – enota Kekec – skupina Ribice, ki jo vodita ga. Irena in ga. Romana. Ker se zelo radi igramo, smo tudi tu zelo uživali, saj je obisk temeljil na igri. Ogledali smo si nastop gimnastičark, poslušali smo pesmico, ki so nam jo zapeli, posladkali smo se z zimsko vasico, ki jo je v vrtec prinesel eden od otrok, skupaj zaplesali in zapeli ter se še enkrat posladkali s piškoti.

Ker je bil namen projekta plesti niti prijateljstva in prijateljstvo deliti z ostalimi, smo vse obiske popestrili z zapeto pesmijo Gradimo prijateljstvo, kjer smo poleg povabili tudi obiskane, da so se nam pridružili pri petju in plesu. Vsem, ki smo jih lahko obiskali pa smo se zahvalili še z risbico, ki jo je narisala učenka Maja Bajt.

Vsem, ki so se prijazno odzvali na našo prošnjo, da jih obiščemo se lepo zahvaljujemo in upamo, da se še kdaj srečamo. Imeli smo se lepo.

Urška Volarič

 

 

 

Dostopnost